Monday, January 18, 2021
рекламно место 1

Ставови

За прв пат јавно даден предлог за демократијата во партијата – Дали членовите би сакале самите да си го бираат Претседателот на општинскиот...

Сила или разум1. Именувавме група претседатели на ОК директно од врв.2. Сега ќе именуваме друга група, преку комисија, но исто од врв.3. Зошто да...

Чибишев – Некои од болниците во Скопје се пред финансиски колапс, а персоналот преморен и на крајот на силите

Доктор Андон Чибишев вели дека здравствени власти во изминатиот период потфрлиле со доопремување на болниците во внатрешноста на државата.-Здравствените власти во Македонија во изминатиот...

Јанушев кон Рускоска – Паричката има две страни, нели обвинителке?

Русковска како доказ доставила вештачење од невропсихијатар во кое пишувало дека кај неа има лутина кон тужените, анксиозност и загриженост.Нека и каже некој дека...

Ковачки – Етика ли е кога за прием на војници списоците се прават во локален партиски штаб на СДСМ?

Гледам во медиумите нарачани текстови против мојот избор како член на Извршниот Комитет на ВМРО-ДПМНЕ. Накратко, од власта ме напаѓаат дека било преседан што...

Проф. Чепреганов до Захариева – Не ќе да ви одговара ова, нели?

Почитувана Захариева,Проследувајќи ги вашите изјави последните денови на ТВ, човек не може, а да не се запраша дали се работи за хумористична програма или...

Јанушев – Граѓаните мора да излезат победници во оваа битка

Основната порака на она што вчера го започнавме е дека ВМРО-ДПМНЕ е на улица и дека ќе биде на протести се додека на граѓаните...

Стоиљковиќ – Пилињата на крајот се бројат, зар не?

Никој не го спори идивидуалното видување на настаните во нашето опкружување, но со години се докажува дека антисрпскиот став провејува скоро секогаш и од...

Муцунски – Ако продолжи да отсуствува еден таргетиран, брз и ефикасен системски одговор тогаш нашата држава ќе се соочи со невидена економска криза

Живееме во исклучително тешко време во кое на глобално ниво се соочуваме со сериозни предизвици, а кои истовремено имаат негативна рефлексија врз нашата држава...

Јаневски – Владата на Заев нема да има долг рок, во Собрание за обичен закон нема да можат да соберат 61 пратеник

Вечерва во „Што не е јасно“ гостуваше Дарко Јаневски кој што при своето гостување посочи дека сегашната влада на Зоран Заев нема да има...

Иванка Василевска – Македонските граѓани не се должни да живеат несигурен живот

Со кое исполнето ветување и со кој образ Заев ќе ја води Република Македонија? Кога Заев зборува за образ, сите слушаат ѓон, без интегритет...

Јаулески од собранието – Образованието е на дното, без концепт и визија

Расправата во Собранието за избор на Влада продолжува по паузата, откако претседателот на Парламентот Талат Џафери рече дека според протоколот треба да ја даде...

Јани Бојаџи – Зошто никого во Македонија не го интересира што се случува во Германија и Англија во овој момент сега?

Зошто никого во Македонија не го интересира што се случува во Германија и Англија во овој момент сега? Милиони се на улиците во Берлин...
- Advertisment -

денешни вести