Thursday, January 21, 2021
рекламно место 1
дома ГОВОРНИЦА

ГОВОРНИЦА

Панчо ДНК до Владата – Најлесно е да се удри по македонските артисти кои ги множите со нула, уметниците ќе дигнат глас на улица

По новите рестриктивни мерки кои ги донесе Владата, а се однесуваат на угостителските објети, на социјалните мрежи се оглси пејачот Владимир Блажев – Панчо...

Николоски – Барам од Заев интервентен откуп и 10 милиони евра за лозарите, да го исполни она што го ветуваше во 2016 година

Во Собранието на Република Македонија денеска се одржа јавна расправа во врска со состојбата со откупот на грозјето, по иницијатива на пратеничката група на...

За прв пат јавно даден предлог за демократијата во партијата – Дали членовите би сакале самите да си го бираат Претседателот на општинскиот...

Сила или разум1. Именувавме група претседатели на ОК директно од врв.2. Сега ќе именуваме друга група, преку комисија, но исто од врв.3. Зошто да...

Чибишев – Некои од болниците во Скопје се пред финансиски колапс, а персоналот преморен и на крајот на силите

Доктор Андон Чибишев вели дека здравствени власти во изминатиот период потфрлиле со доопремување на болниците во внатрешноста на државата.-Здравствените власти во Македонија во изминатиот...

Јанушев кон Рускоска – Паричката има две страни, нели обвинителке?

Русковска како доказ доставила вештачење од невропсихијатар во кое пишувало дека кај неа има лутина кон тужените, анксиозност и загриженост.Нека и каже некој дека...

Интервју со Ердоган Сарач – Турците во Македонија се борат за опстанок, Заев ги нарушува пријателските односи меѓу двете земји

Лидерот на Движењето за национално единство на Турците, Ердоган Сарач, актуелната политичка состојба во Македонија ја оценува како многу лоша. Вели дека од доаѓањето...

Колумна на Перчо Божиновски – Негирање на македонскиот јазик и идентитетот наместо датум за ЕУ

„Парадоксално ли е ако една млада наука има свои долги и стари традиции? Во случајот со македонистиката сигурно не!“, Волф Ошлис.Македонија повторно се соочува со...

Ковачки – Етика ли е кога за прием на војници списоците се прават во локален партиски штаб на СДСМ?

Гледам во медиумите нарачани текстови против мојот избор како член на Извршниот Комитет на ВМРО-ДПМНЕ. Накратко, од власта ме напаѓаат дека било преседан што...

Проф. Чепреганов до Захариева – Не ќе да ви одговара ова, нели?

Почитувана Захариева,Проследувајќи ги вашите изјави последните денови на ТВ, човек не може, а да не се запраша дали се работи за хумористична програма или...

Јанушев – Граѓаните мора да излезат победници во оваа битка

Основната порака на она што вчера го започнавме е дека ВМРО-ДПМНЕ е на улица и дека ќе биде на протести се додека на граѓаните...

Стоиљковиќ – Пилињата на крајот се бројат, зар не?

Никој не го спори идивидуалното видување на настаните во нашето опкружување, но со години се докажува дека антисрпскиот став провејува скоро секогаш и од...

Муцунски – Ако продолжи да отсуствува еден таргетиран, брз и ефикасен системски одговор тогаш нашата држава ќе се соочи со невидена економска криза

Живееме во исклучително тешко време во кое на глобално ниво се соочуваме со сериозни предизвици, а кои истовремено имаат негативна рефлексија врз нашата држава...
- Advertisment -

денешни вести