АКТУЕЛНО

МАКЕДОНИЈА

Децата нема да учат во сабота: Наставата од деновите на гласање ќе се надомести во работни денови

Министерството за образование и наука информира дека наставата од деновите на гласање, 24 април и 8 мај, како и од 30 ноември кога беше организиран Самитот на ОБСЕ во Скопје,…
Повеќе ...

Минимум 60 илјади денари биле потребни за едно семејство во март годинава

Месечните трошоци продолжуваат да растат. Во април, минималната синдикална кошница изнесува 60.212 денари, објави Сојузот на синдикати на Македонија. По ова може да се види дека…
Повеќе ...

Извештај за 2023 на Стејт Департментот – МАКЕДОНИЈА ЗАГЛАВЕНА ВО КОРУПЦИЈА И НАСИЛСТВО ВРЗ…

Стејт департметнтот нотира сериозна владина корупција и сериозни ограничувања на слободата на изразување и слободата на медиумите, вклучително и насилство и закани со насилство врз…
Повеќе ...

ФОТО: Градоначалникот на Крива Паланка врши притисок и уценува негуватели со работен ангажман

Градоначалникот на општина Крива Паланка, Сашко Митовски, врши притисок и уценува негуватели на стари лица со работен ангажман. Ова е пораката која Митовски ја пратил до…
Повеќе ...

РЕГИОН

СВЕТ

1 од 76
Zbor 300×600

ПОПУЛАРНО

1 од 55

Stay Connected

ЗБОР ТЕМА

ГОВОРНИЦА

ФОТО ВИДЕО

КУЛТУРА

Вечерва со почеток во 19.00 часот, видео стрим од промоцијата на романот ‘Водена…

Вечерва со почеток во 19.00 часот, видео стрим од промоцијата на романот 'Водена приказна" на новинарот и публицист Александар Сашко Кукулев "Водена приказна" е современа приказна…
Повеќе ...

Уметноста е мир, вели во пораката за Светскиот ден на театарот Нобеловецот Јон Фосе

Секој човек е уникатен, неповторлив, посебен, а сепак ист како и секој друг. Нашата видлива, надворешна појава, е различна од сечија друга. И се разбира, сето тоа е добро и убаво,…
Повеќе ...

СУДИР НА ИНТЕРЕС – СРЕДНОТО ИМЕ НА АГЕНЦИСКИОТ ФИНАНСИСКИ СОВЕТНИК, ДАДЕНО ОД КУМОВИТЕ ДФРМ И…

Бранко Петровски, доскорешниот финансиски советник на разрешениот директор на Агенцијата за филм, Бојан Лазаревски, е назначен за член на новиот Управен одбор на оваа културна…
Повеќе ...

ВМРО-ДПМНЕ: Преку годишната програма Министерството за култура доделило 900.000 денари за бришење на…

Преку членовите на комисиите кои се уште се непознати во јавноста, а се потпишале на скандалозната програма, Костадиновска Стојчевска доделиле десетици илјади евра на тотални…
Повеќе ...

ТЕХНОЛОГИЈА

СПОРТ

1 од 17

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНИ ВЕСТИ