Не може македонското вино да е од Cеверна Македонија, тврди Мицотакис кој ја актуелизираше…

Македонската ознака во моменталните околности станува моќно средство на економската дипломатија. Навистина ми е жал кога слушам врвни грчки производители на вино во нашата земја да…
Повеќе ...

Преговорите за Влада во напредна фаза: ВМРО-ДПМНЕ инсистира на квалитетни кадри од албанскиот…

Преговорите ВМРО-ДПМНЕ и Вреди за идната Влада влегуваат во напредна фаза, поврзана и со распределба на ресори и кадри. Без да се откриваат позициии и имиња од двете страни,…
Повеќе ...

Внатрешна контрола на МВР санкционира 2 полициски службеници за примање поткуп од странски…

Внатрешна контрола при МВР поведе постапка за санкционирање на двајца полициски службеници по пријава за примање поткуп од странски државјанин. Имено според информациите од МВР…
Повеќе ...

Мицкоски на средба со германската амбасадорка: Потребно е Македонија да се стави на брза трака кон…

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски заедно со потпретседателот Тимчо Муцунски, оствари средба со амбасадорката на Сојузна Република Германија, Петра Дрекслер. На…
Повеќе ...

НЕ НАСЕДНУВАЈТЕ: Се испраќаат лажни СМС пораки за паричен надомест од Владата, се работи за фишинг…

Владата ги информира граѓаните дека НЕМА испратено СМС и други пораки во кои нуди надомест. -Во конкретниот случај кој се појави во изминатите часови, станува збор за смишинг и…
Повеќе ...