Thursday, June 1, 2023
рекламно место 1spot_img
домаКУЛТУРАПОЧУСТВУВАЈТЕ ЈА СОВРШЕНОСТА НА ШУМИТЕ НИЗ ПРИЗМАТА НА ИТАЛИЈАНСКИОТ ФОТОГРАФ МАНУЕЛО БЕЧЕКО

ПОЧУСТВУВАЈТЕ ЈА СОВРШЕНОСТА НА ШУМИТЕ НИЗ ПРИЗМАТА НА ИТАЛИЈАНСКИОТ ФОТОГРАФ МАНУЕЛО БЕЧЕКО

Италијанскиот фотограф Мануело Бечеко, во неговите магични фотографии ја доловува тивката и невина убавина на шумата. Мануело ја користи природата како негово платно, фотографиите изгледаат мистериозно и ги привлекуваат гледачите во една мистична природна убавина.

Дрвата се вистинските главни ликови во неговите фотографии, а Бачеко користи разни агли за да ги истакне нивните лисја, текстурата на нивната кора и облините на нивното стебло.

„Сред дрвата, како сè да гледам на мој начин – џиновски дрва или гранки кои формираат бариери, ириси во окото.

Ова се нешта што ги гледам само во мојот ум и понекогаш можам да ги претворам во фотографии.“ – објаснува Мануело.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде

- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

последно додадени

последно коментирани