Thursday, November 30, 2023
домаВЕСТИДенеска е Свети пророк Самуил

Денеска е Свети пророк Самуил

Свети пророк Самуил живееше околу 1100 години пред Христа. Беше родум од местото Рамат, или Ариметеја, и беше дете измолено од Бога од мајка му Ана, која долго време немаше пород.

На три години таа го посвети Самуила на Бога и тој живееше и растеше со телото и духот во Силоам, крај ковчегот на заветот. Тој е последниот од редот на судиите во Израилот.

Тој го помаза и првиот цар на Израилот Саул, а после Самуловото отпаѓање и прекрасниот и славен Давид. Беше омилен меѓу Израилот и многумина искрено ја исплакаа неговата смрт.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде

последно додадени

последно коментирани