АВГУСТ МОЖЕ ДА БИДЕ НАЈЛОШ ЗА ОВИЕ 3 ХОРОСКОПСКИ ЗНАЦИ

Запомнете, ова се општи предвидувања за месецот што следи, па затоа треба да го прочитате и вашиот знак за сонце  за да добиете целосно разбирање за она што следи во текот на месецот.

Лав е знак за оган, што значи дека оние со лични планети (т.е. сонцето, месечината,  Венера, Марс) како и огнените знаци Овен, Лав или Стрелец, природно ќе напредуваат во текот на оваа астролошка сезона.

Елементот оган е исто така компатибилен со елементот воздух, па оние со лични планети во воздушните знаци (на пример, Близнаци, Вага и Водолија), најверојатно, ќе се чувствуваат како да им е укината тежината, во споредба со начинот на кој тие се чувствувале во текот на целата претходна сезона.

За жал, земските знаци може да го почувствуваат гневот оваа сезона – но, како што рековме, без  паника се додека не го разгледате остатокот од вашата шема на раѓање.

Препознавањето на зодијачните архетипи и суштината зад секоја астролошка сезона е секогаш важно. На пример, сезоната на Близнаци, во која живее Меркур, ќе ве научи како да размислувате, да комуницирате и да ги искористите ресурсите околу вас.

Потоа, сезоната на рак ви помага да погледнете подобро кон работите што се случуваат околу вас и ве научија како да ги користите вашите зборови за да ги направите вашите емоционални потреби приоритет.

Со оглед на тоа што секоја астролошка сезона е сосема уникатна за секој поединец , нема потреба да се грижите, бидејќи вие сигурно не сте сами. Најверојатно, август ќе биде најлош ако вашиот Хороскопски знак е Бик, Девица или Јарец, но важно е да ги разгледате вашите лични пласмани пред да претпоставите дека ќе имате борба со овој месец кој ни е во пресрет.

  1. Бик

За да може да се чувствувате малку повеќе од вообичаено во ова време кое ќе следи, наместо да живеете со тоа, потребно е да  поминете некое време со луѓе или работи кои ви носат мир, спокој и утеха?

Со сонцето што ќе го осветлува вашиот дом, семејство и вашата емоционална основа оваа сезона, вашиот смирен престој ќе ви биде приоритет.

Ова, секако, ги вклучува вашите членови на семејството, носталгичните домашни оброци и вашиот омилен пар пижами. Не може да биде толку лошо, нели?

Единствената лоша работа за овој период  е дека може да се впуштите во вашите  чувства, бидејќи оваа област на вашата табела има што да прави со вашиот емоционален свет кој ве опкружува.

  • Девица

Девицата овој период ќе биде константно поспана и изморена. Оваа сезона од вашата табела дефинитивно има  што да прави со вашиот потсвесен ум и буквалната состојба на сонот – но оваа астролошка сезона едноставно ве тера да добиете многу одмор кој ви е премногу потребен.

Сонцето најверојатно ќе придонесе да бидете  психички и физички исцрпени… но со добра причина!

Со вашата роденденска сезона околу аголот, оваа област од вашата табела ја означува завршната фаза пред враќањето на сонцето. Значи, ако има нешто што треба да го оставите или можеби некој што треба да ви прости нешто, искористете го овој период  за да го направите тоа.

  • Јарец

 Плутон, Сатурн и Јужниот Јазол што лебдат над знакот на јарецот , оваа година веројатно ви делува емоционално турбулентно за вас, но важно е да се запамети дека универзумот секогаш има најдобри интереси кога се работи за желбите на  срцето.

Вие сте управувани од сонцето, а  сончевата светлина на осветлената оска ви делува на вашата сексуална активност, трансформација и интимни синдикати оваа сезона, најверојатно ќе ги видите ефектите од вашата духовна еволуција уште на почетокот на месецот од прва рака.

Темите поврзани со моќта, сексуалноста, табу темите и заедничките ресурси најверојатно ќе бидат истакнати во ова време.