ПОЧИНА ЗВОНКО СТАНКОВСКИ- ЕДЕН ОД ОСНОВАЧИТЕ НА ВМРО-ДПМНЕ И ВНУК НА ДРАГАН БОГДАНОВСКИ

Интегрален текст на Владимир Нелоски- член на Извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ:

“ВМРО – ДПМНЕ изгуби уште еден од своите основачи. Звонко Станковски (1953 – 2020) бил прв технички секретар на ВМРО – ДПМНЕ и член на фамилијата на Драган Богдановски. Дал свој голем придонес во организирањето и формирањето на партијата на која и беше лојален и предаден до последен момент. Станковски беше хроничар на ВМРО – ДПМНЕ и посветен на партиската историја со која ги запознаваше младите.
ВМРО – ДПМНЕ никогаш нема да ги заборави овие луѓе кои се столбови на нашата партија!”

ВМРО – ДПМНЕ изгуби уште еден од своите основачи. Звонко Станковски (1953 – 2020) бил прв технички секретар на ВМРО – ДПМНЕ и член на фамилијата на Драган Богдановски. Дал свој голем придонес во организирањето и формирањето на партијата на која и беше лојален и предаден до последен момент. Станковски беше хроничар на ВМРО – ДПМНЕ и посветен на партиската историја со која ги запознаваше младите.
ВМРО – ДПМНЕ никогаш нема да ги заборави овие луѓе кои се столбови на нашата партија!