СО СДСМ И СТУДЕНТИТЕ ЌЕ ГЛАДУВААТ!!!

Антонио Милошоски од ВМРО-ДПМНЕ предупреди дека пратеничките Жаклина Лазаревска (СДСМ), Моника Зајкова (ЛДП), Санела Шкрељ и други, предложиле измена на Законот за студентски оброк, со што правото на субвенциониран студентски оброк ќе го изгубат студенти кои -имаат стипендија ‐чии родител/и имаат месечен приход над 18.000д и – апсолвентите.

„Пратеничките Жаклина Лазаревска (СДСМ), Моника Зајкова (ЛДП), Санела Шкрељ, предложија измена на Законот за студентски оброк, со што правото на субвенциониран студентски оброк ќе го изгубат студентите кои добиваат стипендија и оние чии родител/и имаат месечен приход над 18.000 денари!

И на апсолвентите им се укинува правото на субвенциониран студентски оброк!

Во обид да се истакнат пред “шефовите” во владата, овие пратеници со ваквиот предлог сериозно го загрозуваат стандардот на илјадници студенти и го укинуваат нивното стекнато право на студентски оброк!