Ивор Мицковски: За нив и Нивните деца оваа држава стана крава музара

Статус на новинарот Ивор Мицковски:

„И за обвинител ставија свое дете.

Во сите судови се нивните деца.

Здравство го испразнија од 120 доктори и ставија свои деца.

Во МНР ги внесоа сите свои деца.

На стадиони насилно се однесуваат нивните деца.

Во Управни царуваат нивните деца.

Нивните деца тепаат ничии деца, дигаат дивоградби или купуваат скапи коли со народни пари.

Во измислено министерство врата клатат 1500 нивни деца.

За нив и Нивните деца оваа држава стана крава музара.

Од нивните деца на позиции изгинаа еден куп луѓе и изгореа неколку институции и болници.

Нема оваа држава капацитет да ве издржи вас, вашите деца и вашите дечји болести“.