„Док се ти шеташ Таче Куманово за леб плаче!“

Кумановци не му останаа должни на Димитар Ковачевски, откако денес беше во неговото родно Куманово, на уште една од трибините со кои ниту самиот не знае да обајсни зошто ги прави, кога рејтингот вртоглаво му опаѓа, а граѓаните мака мачат да сврзат крај со крај и им е преку глава од немаштија, понижувања и распродажба на националните идентитети.

Тие го пречекаа со транспарент на кој пишуваше „Док се ти шеташ Таче Куманово за леб плаче!“

Еве го целиот пост:

„Откако Таче-Ќурка се сети дека по потекло е Кумановец – објави дека ќе се реконструира кровот на основното училиште Крсте Мисирков во Куманово кое со години веке неможе да одржува настава поради прокиснување на кровот.

Веднаш сакаше да дојде и да си присобере по некој политички поен од Кумановци но тие му приредија незаборавен пречек – мислам дека веке Таче не го примаат ниту на кафе во Куманово.

Кумановци со порака:

– Док се ти шеташ Таче Куманово за леб плаче!“