Александар Вулин: „Секој кој не бара НАТО да одговара за злосторствата во Србија, нема право никого да суди во Украина.

Министерот за внатрешни работи на Србија Александар Вулин денеска изјави дека секоја антируска хистерија секогаш содржи антисрпска хистерија.
Кога Весли Кларк, водачот на атентаторите од 1999 година, и Џејми Шеј, креаторот на терминот „колатерална штета“ што ја објаснува смртта на десетици наши деца, почнуваат да објаснуваат дека убивањето Срби во агресијата на НАТО е хумано колку што е потребно, тогаш вие знајте дека „Секој од нивните повици за меѓународно право е цинизам и лага. Секој што ги осудува борбите во Украина мора да ја осуди агресијата на НАТО врз СР Југославија“, рече Вулин во изјавата.
Како што истакнува, оние кои не сакаат НАТО да одговара за воените злосторства во Србија, немаат право да судат никого во Украина.
Вулин нагласува дека тој што се обидува да создаде лажна држава Косово на територијата на Србија, нема право да зборува за територијален интегритет на која било друга држава.
Според него, тој што ја води антируската хистерија нема право да и одредува на Србија што ќе прави и како ќе размислува.
„Секоја антируска хистерија секогаш содржи антисрпска хистерија, и секогаш била така“, рече министерот Вулин, коментирајќи го интервјуто со пензионираниот генерал и поранешен командант на НАТО во Европа, Весли Кларк, во кое тој ја оправда агресијата на НАТО врз СР Југославија за Гласот на Америка, нагласувајќи „нема паралели меѓу интервенцијата на НАТО во СР Југославија и руската инвазија на Украина“.