Пријателот на Македонија, Џејсон Мико: Премиерот на Бугарија лаже!!!

Џејсон Мико, големиот пријател на Македонија, кој во моментов работи како почесен конзул на Република Македонија во Аризона, го коментираше кратко интервјуто на Премиерот на Бугарија, Кирил Петков, кое тој го даде за BBC.

„Премиерот на Бугарија е лажго кога станува збор за прашањето за Бугарите во Македонија. Тој – и неговата влада – исто така одбиваат да ги признаат Македонците во Бугарија (Грција е шампион во игнорирањето на Македонците и другите етникуми кои живеат во Грција)“, напиша Мико на својот фејсбук профил.

Во продолжение делот од интервјуто каде се спомнува македонското малцинство во Бугарија.

Линк до неговиот пост:

https://www.facebook.com/janosmiko