РКЕ ви честита нова Влада со нови цени на горивата

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги на Република Македонија, на седницата одржана на 17.01.2022 година, донесе одлука за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт, и тоa, дизелот ќе поскапе за денар и половина, бензините за денар.

Новите цени се:

– Моторен бензин – ЕУРОСУПЕР БС – 95 – 76,50 (денари/литар)
– Моторен бензин – ЕУРОСУПЕР БС – 98 – 78,50 (денари/литар)
– Дизел гориво – ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V) – 69,00 (денари/литар)
– Масло за горење – Екстра лесно 1 (ЕЛ-1) – 69,00 (денари/литар)
– Мазут М-1 НС – 42,827 (денари/килограм)

Постави одговор

Your email address will not be published.