115 години од загинувањето на Даме Груев

Денес се навршуваат 115 години од загинувањето на македонскиот великан Даме Груев, еден од најголемите македонски револуционери и еден од најистакнатите членови на Македонската Револуционерна Организација.

Предаден е од предавникот и врховист Иван Белчев.

Негова е познатата реченица ,,Подобро ужасен крај, отколку ужас без крај”!

Вечна слава!