На денешен ден почина Васил Шишков

На денешен ден во 2014 година почина Васил Шишков, македонски театарски, филмски и телевизиски глумец, син на Ристо Шишков.

Во својата кариера има остварено значајни улоги во серијалот Македонски народни приказни, и во филмовите „Џипси меџик“, „Бог да ги убие шпионите“, „Македонија може“ „Бумбари“ и други.