Честит Илинден 1903 – 2021

Денес се одбележува големиот македонски национален празник Илинден, кој има посебно значење за историјата на македонскиот народ, затоа што на 2 август започнало Илинденското востание во 1903 година, а во 1944 година е одржано Првото заседание на АСНОМ.

„Македониум“ во Крушево, симболот на Илинден

Честит Илинден Македонци!