Панки за „Бекстејџ“: „Јас не сум криминалец, се најдов на погрешно место со погрешни луѓе“

Пред само неколку месеци во јавноста се прошири веста дека Сашо Каимовски Панки бил уапсен на граничниот премин Евзони при обид за влез во Грција.

Како што тогаш беше објавено, наводно пејачот бил уапсен поради европска потерница распишана пред 13 години од страна на германските власти, за учество во мрежа која крадела податоци од банкомати. Досега Панки не се огласуваше на оваа тема, а сега решил да си ја отвори душата и да ја каже вистината.

„Јас не сум криминалец. Се најдов на погрешно место, со погрешни луѓе. Кармата од пред 13 години, ме стигна денес“, вели Панки во интервју за естрадниот магазин „Бекстејџ“.