Мицкоски: Гоце Делчев е црвената линија, тој е Македонија столбот на нашето постоење како народ

Од сѐ срце огромна благодарност до сиот народ што излезе вечерва, но и до оние коишто останаа во домовите, а со срцата и мислите се со нас. Нѐ има сѐ повеќе и ќе бидеме сѐ посилни, вечерва за Делчев. А Делчев е црвената линија на нашето достоинство и идентитет. Тој е Македонија и столбот на постоење како народ.

Фејсбук статус на претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски.

https://www.facebook.com/MickoskiHristijan/posts/1663432980498821