Откако во Ѓорче Петров се решија проблемите дојде ред ЗАБРАНА на сушење алишта во дворните места што се со поглед на улица или на плоштад

Општина Ѓорче Петров ЗАБРАНУВА сушење на алишта во дворните места што се со поглед на улица или на плоштад.
ПЛОШТАД !
Каде во Ѓорче Петров има плоштад ⁉️
Откако во Ѓорче Петров се решија проблемите со:
▶️смрдеа од канализација
▶️ нефункционални одводи
▶️неасфалтирани улици
▶️поплавени улици и гаражи и од мал дожд,
▶️одвратна смрдеа и загаден воздух кој се чувствува и во летниве месеци
▶️Ѓорче Петров нема ни мерна станица за состојбата со воздухот, сигурно се палат некои помали депонии и пластика на територија на Ѓорче Петров
▶️поради загадениот воздух не може надвор да се сушат алиштата
▶️ коли паркирани по тротоари (таму каде што има тротоари, бидејки и на поголемите улици нема тротоари)
▶️се вози над дозволената брзина по ул. Борис Сарафов постојано, имаше и жртви
▶️на велосипедската патека на Борис Сарафоф треба да се стават столпчиња
▶️ неозначени улици, ниту хоризонтална, ниту вертикална сигнализација
▶️ за време на пандемијава општина Карпош организира дезинфекција на станбените објекти а Ѓорче Петров не
▶️ Го уништивте паркот, со план за зграда, а вие земавте од паркот за паркинг простор и зелените површини ги поплочивте,
на ред дојде ДА СЕ ЗАБРАНУВА СУШЕЊЕ НА АЛИШТА !!!
Срамота е општина со толку проблеми да се фокусира и занимава со вакви детали.
Излезете од канцелариите и видете со какви проблеми се соочуваат граѓаните, почнете да работите доста само со казни и напади !

https://www.facebook.com/gjorcePatriotsko/posts/4196318403773926