Тања Каракамишева – Нов премиер значи нова влада!

Нов премиер значи нова влада!

НЕ ПОСТОИ уставна, ниту друга правна можност за ротирачко претседателство во владата. Согласно Уставот тоа е невозможно.Секоја смена на претседателотна владата значи избор на нова влада.

Ако претседателот на владата поднесе оставка тоа значи оставка на цела влада.Ако на владата и се изгласа недоверба тоа повторно значи избор на нова влада.

СОНОТ НА ДУИ НЕ МОЖЕ ДА БИДЕ ЈАВЕ СО ОВОЈ УСТАВ! – напиша Каракамишева на својот фејсбук профил.

https://www.facebook.com/Karakamisheva/posts/3281425971941283
Постави одговор

Your email address will not be published.