Наскоро ќе се дознае судбината на Манчестер!

На 13 јули ќе се дознае дали Манчестер Сите е казнет од натпреварувањата во УЕФА.

Премиерлигашот е казнет од УЕФА поради кршење на финансискиот фер-плеј, а и мора да платат казна од 30 милиони евра.

Сити испрати жалба до Судот, а конечната одлука на тимот од Манчестер ќе биде донесена за 12 дена.

Пресудата во овој случај ќе биде јавно објавена на 13 јули и тогаш ќе биде познато дали Сити и официјално ќе биде исфрлен од Европа или казната на УЕФА ќе биде укината или намалена.