Мицкоски – Универзалната сала е плод на солидарноста и еден од симболите на Скопје, рушењето не е опција

Лидерот на партијата ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски на својата фејсбук страница напиша статус во кој кажува дека ако некој сака да остави белег во Скопје, тогаш тоа нека бидат работите кои ќе ги создаде за Скопје, а не оние кои ќе ги руши.

„Универзалната сала е плод на солидарноста и еден од симболите на Скопје. И Скопје не секогаш ги имало најдобрите решенија, но секогаш имало душа и срце за големи работи. Салата не е само објектот, туку и спомените на скопјани и нема роден скопјанец чиешто детство и младост не се поврзани со Универзалната сала. Затоа нејзиното рушење не е опција. Ако некој сака да остави белег во Скопје, тогаш тоа нека бидат работите кои ќе ги создаде за Скопје, а не оние кои ќе ги руши.“

https://www.facebook.com/MickoskiHristijan/posts/1619000981608688