Забавен тест – Кој од овие момци на фотографијата има девојка?

Тестовите за мозокот бараат да употребите логично размислување. Интересни се и забавни и секако ве привлекуваат да си го тестирате знаењето и перцепцијата. Па, ајде да видиме дали можете да ја решите оваа загатка!

На сликата гледаме двајца момци во нивниот дом. Погледнете ја внимателно секоја слика за да откриете кој од нив има девојка.

Се прашувате како би можеле да го дознаете одговорот само гледајќи ги овие слики? Токму затоа треба да погледнете внимателно и да размислите логично.

Не сме сите родени да размислуваме логично. Тоа се случува како резултат на многу учење и пракса. Самите проблеми со кои се соочуваме во животот нѐ тераат да размислуваме логично. За среќа, не мора да чекате да се соочите со некој тежок предизвик во животот за да го поттикнете левиот дел од мозокот. Ваквите загатки и тестови се одлична вежба за тоа.

На тој начин учите повеќе да обрнувате внимание на деталите, сѐ додека не го најдете она што го барате.

Решение:

Доколку го избравте момчето чиј дом е хаос и кое седи на каучот и гледа телевизија, наместо момчето кое седејќи пред телевизорот се смешка додека разговара со некого по телефон, тогаш апсолутно сте во право.

За оние кои не успеаја да го забележат важниот детаљ, погледнете под каучот – овде се сместени пар домашни женски папучи.