Остри реакции од јавноста за посетата на левица на гробот на Енвер Хоџа: Абе, абдалчиња едни, знаете Енвер Хоџа кои маки и страдања им ги донесе на Македонците во Мала Преспа?

Остри реакции пристигнаа од јавноста по посетата на делегација на Левица на гробот на албанскиот комунистички водач Енвер Хоџа. Во Тирана, по повод 38-годишнината од неговата смрт, се поклони и лидерот на партијта, Димитар Апасиев, како и членовите на Президиумот Реџеп Исмаил Хактан и Гораст Муратовски.

Овој потег наиде на осуда од јавноста, која го праша Апасиев – знаете ли вие кој беше Хоџа?

Ова се само дел од коментарите под нивната објава:

Покрај реакциите на јавноста, се огласи и адвокатот Александар Тортевски, кој исто така не штедеше на навреди: