Денеска одлука за новите цени на горивата

Регулаторната комисија за енергетика енеска ќе донесе одлука за новите цени на горивата.

Новата година почна со поскапување на горивата, а дали така ќе продолжи и денеска ќе биде познато околу пладне.

Минатата недела РКЕ одлучи за 1,50 денари да се зголемат цените на на бензинот ЕУРОСУПЕР БС-98, дизелот (Д-Е V) и на Екстра лесното масло за домаќинство. Цената на бензинот ЕУРОСУПЕР БС-95 се зголеми за 2,00 ден/лит.

Ова се актуелните цени на горивата:

Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС – 95 79,00 (денари/литар)
Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС – 98 81,00 (денари/литар)
Дизел гориво ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V) 81,50 (денари/литар)
Масло за горење Екстра лесно 1 (ЕЛ-1) 80,00 (денари/литар)
Мазут М-1 НС 40,655 (денари/килограм)