Изгласан новиот состав на ИК на УМС: Нашите врати се отворени за сите што ги споделуваат нашите вредности и идеологија, желбата за промени и излез од актуелната ситуација, како и љубовта кон Македонија

Секоја година носи новитети и големи промени во нашите животи, а новата 2023 година одлучивме да ја посветиме на промените кај младиот човек во Македонија. Како УМС на ВМРО-ДПМНЕ и организација која секојдневно се бори за подобрување на животот на младите во државата, се грижиме новата година и новите предизвици да ги дочекаме подготвени, со консолидирани редови, нова енергија, нова надеж и посветена борба за подобра иднина на секој еден од нас, велат од Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ.

-Почитувани, ни претставува чест да ве известиме дека со вчерашната одлука на Извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ, беше изгласан новиот состав на Извршниот комитет на Унијата на млади сили.
Сергеј Попов
Мартин Андоновски
Филип Ѓорѓиев
Горан Степановски
Билјана Јанева
Марија Милошевска
Борис Шамбевски
Тодор Конески
Димитар Манчев
Валентин Манасиевски
Стефан Стефановски
Александра Николовска
Тијана Тесалоника Шишкоска
Изабела Апцева
Бојан Никовски
Илија Ристески
Дамјан Коњановски
Кристи Стојковски
Столе Пандов
Стефан Калошев
Драгана Бојковска
Антоанета Лазаревска
Ангела Тасева
Христијан Велков
Лука Стефаноски
Денис Пановски
Драган Јовески
Филип Анастасов
Марио Николовски
Ангела Димитриеска
Јована Спасеноска

ВМРО-ДПМНЕ и УМС и понатаму остануваат отворени за секој млад човек што има енергија, желба и идеја за остварување позитивни промени во општеството. Нашите врати се отворени за сите што ги споделуваат нашите вредности и идеологија, желбата за промени и излез од актуелната ситуација, како и љубовта кон Република Македонија, додаваат од УМС.