Успешната приказна на Унија на жени започнува пред 25 години од Велес, ќе продолжиме со зајакнување на капацитетите

Денеска се одбележува во Велес 25 години – четврт век постоење на најсилната организација на жени во Македонија во која што политички се организираат членките на ВМРО-ДПМНЕ. Организација која што континуирано создава кадри кои што имплементираат политики пред се во заштита на македонските национални интереси, подобрување на економскиот стандард и заштита на семејството како основа клетка на државата и столб на државата.  И во таа насока би сакал да им честитам и да посакам уште многу јубилеи да славиме и уште многу години да славиме, истакна Александар Николоски, потпретседател на партијата.

Во продолжение следува интегрален текст од неговата изјава:

Не затоа што претседателката е до мене, но под нејзино водство Унијата на жени веќе влезе и во една следна фаза на организирање каде што се преземаат сите модерни текови на европските политички партии. Унијата на жени е член на Европската народна партија, одделот за жени или EPP Women.

Така што сето она што го работат во изминатиот период создава патека за годините кои што доаѓаат, во кои што ќе продолжи да биде најзначајна и највлијателна организација на жени во Македонија.

Уште еднаш честитки и на многу јубилеи да се гледаме.

Исто така ми е драго што сме во Велес, тука е и претседателот на општинскиот комитет и пратеник од Велес. Во Велес ВМРО-ДПМНЕ има добри резултати, има силна организациона структура, силна партиска структура. И се надевам дека на следните избори, предвремени парламентарни избори ќе имаме една огромна победа, после која што ќе можеме да реализираме бројни проекти во корист и на градот и на целиот овој регион.

На на станот се обрати и Претседателката на Унијата на жени Жакнина Пешевска.

Ќе ги потенцираме заложбите на жената во секое поле, но и тенденцијата да бидат што повеќе вклучени во политиката, во местото каде што се носат одлуки, се креираат политики.

Ќе мотивираме уште повеќе жени.

Работиме како Унија на жени на зајакнување на капацитетите. Ќе продолжиме во таа насока.

И се надевам дека ќе имаме убав и успешен настан денес.