Рашковски го „закопа“ својот пријател: Заев знаел за набавката на спорниот софтвер

Поранешниот премиер Зоран Заев бил детално информиран за набавката на софтверот за определување просечна брзина и определување казни, откри денеска поренешниот државен секретар Драги Рашковски. Според него, Обвинителството има докази кои со кои се побива нивното тврдење дека немало технички прием за софтверот. ТоЈ додава дека не е точно оти софтверот е набавен за МВР.

Тој вели дека за ова што го тврди има докази.

По завршување на доказната постапка од Обвинителство, ќе го потврдиме тоа. Потоа ќе одиме со афирмативен пристап, со докази и сведоци од наша страна, со цел, не да издвојуваме победа, туку дадојдеме до еден прогрес. Прогрес кој ќе значи не само борба за правда,туку прогрес кој ќе значи еден нов начин на презентирање и водење на доказна постапка од обвинети лица и да завршиме со круната – фактично презентирање на она што е набавено“,рече денеска Рашковски.