Kои се Татари на Балканот? За точен одговор во Хрватска добиваш награда, во Македонија ќе те осудат за „говор на омраза“

Кој народ е наречен по татарскиот народ кој ги има покорено Словените, направено своја држава и потоа брзо се има словенизирано? Oва прашaње го доби учесник во хрватскиот квиз „Ловец“ кај Тарик Филиповиќ.

На одговорот кој го знаат сите, водителот со смешка врати: „Бугарите влегоа во Софија“.