По фашистите „Ванчо“ и „Борис“, и трет Бугарин ќе добие здружение во Македонија без дозвола

Ова веќе не е ни смешно. Клубови на контроверзни бугарски личности никнуваат на секој чекор во Македонија. По Клубот „Ванчо Михајлов“ во Битола и „Цар Борис Трети“ кои беа отоворени без позитивно мислење од Министерството за правда, се најавува ново здружение.

Него го најави бугаркиот активист Виктор Стојанов. Тој на Фејсбук напиша дека наскоро во Богданци ќе се отвори клуб „Цар Фердинанд“ и тоа во Богданци.