Специјалци зад Собрание, а илјадници луѓе пред Собрание

Водени топови, оклопни возила, куп специјалци чекаат зад Собрание, додека пред Собранието има собрано илјадници граѓани, за да протестираат против омаложувачкиот француски предлог.

Граѓаните од пред Владата, се упатија кон МНР, а крајанта дестинација е токму Соранието на Република Македонија.