Маестро Начовски на фејсбук: Првата меѓувладина конференција да се одржи во Ваташа, од мене гратис изведба на “Ми заплакало селото Ваташа”

Со свој коментар за вчерашното прифаќање на францускиот предлог од страна на Собранието и Владата се јави Маестро Благој Начоски:

Only for Macedonian fans:

„Искрено се надевам дека првата меѓувладина конференција помеѓу ЕУ и Македонија ќе се одржи во селото Ваташа, а од мене имаат гратис изведба на песната “Ми заплакало селото Ваташа” за уважените гости од Брисел“, напиша тој.