КОВАЧЕВСКИ БАРА СРЕДБА СО МИЦКОСКИ – Ќе се сретнат утре во 15 часот

По барање на премиерот Димитар Ковачевски утре во 15:00 часот ќе се одржи лидерска средба со лидерот на опозицијата Христијан Мицкоски, брифираат извори во ВМРО-ДПМНЕ.

На лидерската средба, премиерот и лидерот на опозицијата ќе дискутираат околу францускиот предлог.

На протестот од 16 јуни, Мицкоски рече дека со Ковачевски би се сретнал само за од него да побара да се оддржат предвремени парламентарни избори, така што, се очекува тоа да биде позицијата на Мицкоски утре.

Вечерва Мицкоски беше присутен на опозицискиот протест пред владата на кој присуствуваа повеќе од 50.000 граѓани, пред протестот изјави дека не е можно да не се послушаат барањата на толкав број на граѓани кои кажуваат „Не“ на ултуматумот од Бугарија и ЕУ.