Генерал Методија Величковски експресно разрешен од функцијата советник на началникот на Генераштабот на АРМ

Поранешниот Началник на Генералштабот на АРМ, Генерал Методија Величковски е разрешен од функцијата Советник на Началникот на Генералштабот на АРМ само две недели по појавувањето на неговото име како еден од потписниците на писмото од 6 јули оваа година, кое беше испратено до Претседателот Стево Пендаровски, а во кое беше побарано од Пендаровски да не го прифаќа францускиот предлог.

Истиот Стево Пендаровски и го разреши.