Тасевски: Таче несреќо дали и денес ќе се пофалиш дека сте ги покачиле платите? Собирајте парталите и на избори одма. Вие не мора да се појавувате, како партија одите во историја!

Фејсбук статус на актерот Сашко Тасевски:

„Таче несреќо дали и денес ќе се пофалиш дека сте ги покачиле платите?

Ги покачивте за одма да ни ги шмукнете. Убаво смислено. Во стил на воени профитери.

Ама моравте да ги одмрзенете цените!!!

Тоа е твојот посран одговор за ценовниот армагедон?

Короната е твојот изговор за него.

Или Путин е мртов да живее Славјанка која го победи во Украина?

Гледам колку тежок пораз му нанесовте.

Санкциите што му ги опнавтте на Путин, тие го убија.

Сега и ембарго на нафта и друго ко ќе ни опне како умрен, што ќе правиш бе несреќо.

Кои залихи ги имаш од жито, млеко и месо.

Нула. Ни за 30 дена.

До септември умрениот ќе не натера, цела Европа за леб да питаме кај него.

Санкции на Русија???

Ама ние како НАТО сила мора да бидеме на страната на НАТО. Што НАТО каже и поп што отпее тоа е. Де видете да не им остана некоја капка на НАТО, да им ја цицнете. Бензин. Двопече замолете да ни фрлат од авион. И месен нарезок од 1957 години. Ќе примиме уште некоја вакцина тетанус.

Ама чекајте, на почеток сме.

До септември бензинот ќе биде 140 денари, а еден леб евро.

Истото ни се случи Кина ко ја рчнавме со признавањето на Тајван. Ја добивме војната во 2001 и окупацијата на Македонија.

Сега отворено се рчнавме со Русија, стигнавме на нејзината црна листа.

Што мислите како ќе заврши тоа?

Таче собирајте парталите и на избори одма.

Вие не мора да се појавувате на изборите. Исто ви се фаќа. Како партија одите во историја“, пишува Тасевски во статус на Фејсбук.

https://www.facebook.com/sasho.tasevski