Пренџов: Само во месец мај оваа година неспособниве “успеале” државните резерви да ги “стопат” за цели 20.8%.

„Само во месец мај оваа година неспособниве “успеале” државните резерви да ги “стопат” за цели 20.8%.

Инфлацијата од 11,9% не нѐ потсетува на ‘90те години, туку не врати во ’90те.

Индустријата само во месец мај имала пад од 3.8%

Ветуваа раст на економијата од 4,6%, сега ја ревидираат на 3,2%, а самиот прв квартал ги демантира со тоа што ”растот” на БДП е срамни 2,4%

Увозот продолжува да биде драстично повисок од извозот….

На Македонија и е потребна нова влада, нова надеж и нови политики.

#ИзборитеСеРешение напиша на својот профил Љупчо Пренџов.

Линк до статусот: https://www.facebook.com/ljupcoprendjov