Државниот секретар на Франција Клеман Бон и Димитров ги негираа Ковачевски и Османи дека не знаеле за францускиот предлог

Испллива уште една лага на македонскиот државен врв. Францускиот Државен секретар Клеман Бон истакна дека се постојано во контакт со властите во Скопје, како Франција туку и самата Европска комисија.

Со слични информации излезе и довчерашниот министер за надворешни работи Никола Димитров. Тој беше уште подиректен и рече дека владата на Ковачевски и СДСМ биле вклучени во креирањето на францускиот предлог.

Со ова се разобличени убедувањата на Ковачевски, и посебно на Османи дека се уште не го добиле предлогот па затоа не можат да се изјаснат и да го пратат во Собранието на разгледување.