Јаневска: Неспособната Влада на ДУИ и СДСМ уште еднаш ја покажа својата неспособност, наместо заслужените 18% покачување нуди 15% од месец септември

Почитувани наставници,
Неспособната Влада на ДУИ и СДСМ уште еднаш ја покажа својата неспособност.

  1. Наместо заслужените 18% покачување на платата нуди 15% покачување од месец септември.
  2. На вработените во градинките им ја намали платата за месец април, со што:
  3. Вработените од градинките ги доведе во нерамноправна положба во однос на наставниците, односно спроведе дискриминација во исплата на платите на оние што штрајкуваа!!!

#НемаДаИмЈаСкршитеКичмата

#ЌеВиПомнат

#ИзбориСеРешение

Линк до статусот:

https://www.facebook.com/100066791904874/posts/pfbid0UWciKedUGd6cbyDdpLxZB8BGsyrBqjWThTzmwNoEGV2QsLVYLG7AVuo64FZoL2vyl/?d=n