Трипуновски: Три години по ред власта безкорисно троши по 1000000 евра годишно за засејување на облаците против град, а резултатот е еднаков на голема нула

Цветан Трипуновски од ВМРО-ДПМНЕ преку статус на Фејсбук пишува дека три години по ред власта безкорисно троши по 1000000 евра годишно за засејување на облаците против град, а резултатот е еднаков на голема нула.

-Три години по ред власта безкорисно троши по 1️⃣0️⃣0️⃣0️⃣0️⃣0️⃣0️⃣ евра годишно за засејување на облаците против град, а резултатот е еднаков на голема нула‼️

Резултатот е разочарувачки кога наместо реална помош за земјоделците се бркаат наместени тендери и проценти ⁉️, стои во неговиот пост на Фејсбук.

Линк до статусот:

https://www.facebook.com/tripunovskicvetan