Лавров и плесна во лице на Атина: СЕ ПОВИКУВАТЕ НА ЧОВЕКОВИ ПРАВА, А МАКЕДОНЦИТЕ СЕ ОБЕСПРАВЕНИ И ДИСКРИМИНИРАНИ! КАКВА ХИПОКРИЗИЈА!

Сергеј Лавров и одржа лекција по демократија на република Атина!

Самонаречената “Лулка на демократијата“!

Лавров ја нападна Атина за хипокризија и го посочи примерот со Македонија и Македонски Народ!

И плесна во лице дека Атина не е земја која може да се повикува на човекови права, затоа што самата не ги почитува, посебно во односот со МАКЕДОНЦИТЕ кои се обесправени и дискриминирани во делот под окупација на Атина каде што се ендопи, т.е. автохтон народ а освен тоа Атина ја тероризира Република Македонија и нејзиното население, до тој степен што ја принуди да си го смени и сопственото име во понижувачки договор кој ги репресира Македонците во сопствената земја до степен на угнетување и суспензија на елементарни човекови права!!

Значи да повториме “грк” не е нација “грк” е професија!

п.с.Честит Свети Георги Победоносец утрешен и нас и ним кој ја примија верата од Македонците и го ставија на својот државен грб, пишува МКД Пресс ЕУ.