ПУТИН: Ја симнаа маската! Луѓето се прогонувани само затоа што се Руси! За разлика од нив, ние ќе го почитуваме правото на сопственост!

PUTIN: Skinuli su masku! Ljudi su progonjeni samo zato što su Rusi! Za razliku od njih, mi ćemo poštovati pravo na svojinu!

Западот ги отстрани сите маски на пристојност и се забележува аналогија со антисемитизмот, изјави вчера рускиот претседател Владимир Путин, додавајќи дека во многу западни земји луѓето се под вистински прогон само затоа што се од Русија, одбиена им е медицинска помош, протерани се деца од училиштата и ги лишуваат нивните родители од работа.

„Ја забрануваат руската музика, култура, литература, се обидуваат да ја укинат Русија. Западот ги симна сите маски на пристојност, се однесува грубо, ја покажа својата вистинска природа“, рече Путин.

Тој рече дека има аналогија со антисемитските нацистички погроми организирани во Германија во 1930-тите, „но и послушниците на многу европски земји“ кои се приклучија на нацистичката агресија врз Русија за време на Втората светска војна.

Извршен е голем сајбер напад против Русија, хранејќи ги луѓето со огромен број пропагандни фалсификати, рече Путин.

Тој рече дека е започнат масовен сајбер-напад против Русија, невидена информативна кампања која ги вклучи глобалните социјални мрежи и сите западни медиуми, „чија објективност и независност се покажаа како мит“.
„Ја гледаме позицијата на оние странски компании кои и покрај бесрамниот притисок на САД и нивните вазали, продолжуваат да работат во нашата земја. Тие сигурно ќе добијат дополнителни можности за развој“, рече Путин.

Тој додаде дека Русија ги познава и оние кои „кукавички ги изневерувале партнерите, заборавиле на одговорноста кон вработените и клиентите во Русија“, и побрзале да заработат илузорни дивиденди учествувајќи во антируската кампања.

„За разлика од западните земји, ние ќе го почитуваме правото на сопственост“, рече Путин за време на состанокот за мерките за социо-економска поддршка на руските региони, пренесува Итар Тасс.