Пропуст или бламажа – Петровска пречекана од британската гарда со изведба на „Јовано, Јованке“ наместо националната химна

Изјава на Славјанка Петровска од Брисел - YouTube

Колку и да звучи убаво изведбата на „Јовано, Јованке“ од страна на британскиот воен оркестар при пречекот на Министерката за одбрана Петровска, сепак македонска национална химна е „Денес над Македонија се раѓа“.

Погледнете го видеото при пречекот за време на нејзината посета на Обединетото Кралство и средбата со британскиот министер за одбрана, Бен Валас.