Ковачевски бега од гаранции и фрла сомнеж дека преговара за јазикот, идентитетот и историјата

Ковачевски бега од гаранции и фрла сомнеж дека преговара за јазикот, идентитетот и историјата.

Постапките на Ковачевски со кои тој бега од  барање на гаранции за јазикот, историјата и идентитетот индицираат дека тој е со преговорите задира во идентитетот, историјата и јазикот.

Ковачевски првин треба да ги даде гаранциите пред народот, а потоа да ги бара од Бугарија и Брисел.

Ковачевски треба да побара и гаранции од Брисел, дека нема да има повторно блокади на нашиот пат кон ЕУ.

Гаранциите ќе бидат помош и за Ковачевски, но и за нашите позиции во целост, секако доколку интересот и интенцијата на Ковачевски е заштита на идентитетот, историјата и јазикот.