Велешани први излегуваат на протести против покачувањето на цената на горивата!

Протести Македонија - Home | Facebook

Велешани први излегуваат на протести против покачувањето на цената на горивата.

До соопштението кое го имаат испратено до МВР – Велес, протестот е огранизиран од страна на група граѓани, кои, како што се наведува во соопштението „ќе го изразат својот револт за покачување на горивата и нафтените деривати“, при што во периодот од 18 – 20 часот, утре 12.03.2022 ќе биде блокирана една од најфрекфентните сообраќајници во Велес.