Филипче и приказната од 2,5 милиони евра

Сите портали во Македонија ја пренесуваат веста за „работењето“ на сега веќе бившиот Министер за здравство, Венко Филипче.

Од 3 декември 2021 до 17 јануари 2022, непосредно пред да си замине од функцијата министер, Венко Филипче префрлил повеќе од 2,5M€ на компанијата „Интраком констракшн–Грција“, која со години го „гради“ Клиничкиот центар во Штип!

Кој ќе има добивка од овие пари? Клиничката болница во Штип во никој случај, нејзе едноставно ја нема!

Македонските компании на кои „Интракат“ им должи за досега извршените работи? Тешко!

Одговорите сигурно ги има Венко Филипче, Зоран Заев и целата нивна олигархија!