СДСМ одбива да се покачи платата во јавниот сектор, и поголеми плати за наставниците

СДСМ одбива да се покачи платата во јавниот сектор, и поголеми плати за наставниците.

ВМРО-ДПМНЕ преку амандман на Законот за минимална плата во Собранието побара да се усогласат платите во јавниот сектор и да дојде со коефициентот на сложеност на работните места. Со тоа ќе се почитува Колективниот договор во образованието. Со тој предлог наставниците ќе добијат плата и до 45 илјади денари, а ќе има поголеми плати и за административно техничкиот персонал.

СДСМ бега од покачување на платите во јавниот сектор и е лицемерна со просветните работници.

Ковачевски доколку е искрен ќе го поддржи предлогот на ВМРО-ДПМНЕ.

До сега Ковачевски и СДСМ покажаа дека се лицемерни, и го одбија и предлогот за покачување на пензиите за 20%.

Ковачевски и СДСМ работат за сопствени политички поени, а не за народот во целост, затоа и не ги поддржуваат предлозите на ВМРО-ДПМНЕ.