Руската лизгачка Камила Валиева се расплака откако за првпат заигра на мраз по контроверзната пресуда за допинг скандал

Руската ѕвезда во уметничко лизгање Камила Валиева се расплака откако го заврши импресивниот настап во женската програма за кратко лизгање во своето прво појавување откако контроверзната пресуда за допинг и дозволи да продолжи да се натпреварува на Зимските олимписки игри во Пекинг 2022 година.

Имаше мало сопнување на нејзиниот воведен скок, троен Аксел, но таа добро се држеше до крајот за да го објави најдобриот резултат на кратката програма за жени: 82,16. Резултатот значи дека таа се квалификува за натпреварот во слободен стил во четврток.
Толпата чујно застануваше зад Валиева, можеби повеќе од која било друга лизгачка, според вработените во арената.

Веднаш штом заврши, се расплака на мразот, бидејќи емоциите од изминатите неколку дена изгледаа како да ја стигнат.

Погледнте го нејзиниот настап: