Пренџов: Нема да дозволиме партизација во образованието!

На својот официјален профил се огласи пратеникот на ГРОМ, Љупчо Пренџов. Тој напиша:

И во сабота, и во недела.

И на празник, и “во делник”,

ќе го штитиме големото и чесно мнозинство наспроти ситното и корумпирано малцинство во Р. Македонија.

Нема да дозволиме партизација во образованието.

Најмладите жители во ова наше општество, заслужуваат професионален, а не, партиски образовен кадар.

Новата генерација, ќе се избори на нови фер и праведни општествени вредности“, напиша Пренџов