Преговорите меѓу Русија и Украина завршија

Руските и украинските разговори завршија во Белорусија и двете страни се вратија во нивните престолнини на консултации, изјави за новинарите по разговорите советникот на украинскиот претседател Володимир Зеленски, Михајло Подољак.

Украинската и руската делегација ја одржаа првата рунда преговори. Нивната главна цел беше да разговараат за прекинот на огнот и крај на борбените дејства на територијата на Украина. Страните ги утврдија темите на кои беа мапирани одредени одлуки. Со цел овие одлуки да се спроведат како патоказ, страните се враќаат на консултации во нивните главни градови.

Во последните неколку моменти во Киев се слушнале три големи експлозии.